Szkolenie skierowane jest do przewoźników transportujących m.in. pasze, artykuły spożywcze lub zwierzęta. Prawo nakłada na nich konieczność przeprowadzenia dezynfekcji przed załadunkiem transportowanego towaru.
Celem szkolenia jest zapoznanie się: z obowiązującą ustawą dotyczącą mycia i dezynfekcji wszystkich środków transportu służących do przewozu artykułów spożywczych, pasz a w szczególności zwierząt zgodnie z zasadami systemu HACCP. Przedstawione zostaną także zagadnienia związane z dobrymi praktykami higienicznymi oraz ich rola w prawidłowym przeprowadzaniu dezynfekcji powierzchni transportowych.
Po ukończeniu szkolenia otrzymasz Zaświadczenie MEN wydane na podstawie § 18 ust. 2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 18 sierpnia 2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 1632).
Sprawdź również: Kierowca konwojent przeworzący żywe zwierzęta
Podstawa prawna: ustawa dotyczącą mycia i dezynfekcji wszystkich środków transportu służących do przewozu artykułów spożywczych, pasz a w szczególności zwierząt zgodnie z zasadami systemu HACCP.